Kulttuurishokit part 1

Ollaan elelty täällä Madridissa nyt reilu kuukausi, ja täällä ollessa on tullut kerättyä listaa erilaisista kulttuurishokeista. Tässä ensimmäiset neljä asiaa, jotka tuli koettua ekoina päivinä täällä:

1.  Asunnot. Asuntojen eristys ja lämmitys ovat ihan eri tasoa kuin Suomessa. Ensimmäisen parin viikon aikana oltiin kirjaimellisesti syväjäässä. Jouduttiin ostamaan Primarkista kunnon fleece-yökkärit sekä isot paksut peitot, jotta öisin ei tarvitsisi palella. Villasukat ja super lämpimät vaatteet siis mukaan!

2. Vesi, sähkö yms. laskut. Täällä on todella yleistä, että vesi, sähkö, lämmitys, kaasu ja wi-fi eivät sisälly vuokraan, vaan ne maksetaan erikseen kerran kuussa. Jos Suomessa vesi- tai sähkölasku on 20€/kk, täällä se on vähintään tuplat. Siksi kannattaakin vuokrata asunto, johon nämä kulut sisältyvät vuokraan!

3. Taloyhtiön roskikset. Ensimmäisten päivien aikana ihmeteltiin, että mihin ihmeeseen roskapussit pitäisi viedä. Missään ei näkynyt muita kuin yleisiä pieniä roskakoreja. Yhtenä iltana sitten huomattiin, että talomme ulko-oven eteen oli tuotu muutamat isommat roskikset, jossa oli talomme numero, ja aamulla ne oli taas viety pois. Täällä siis tuodaan joka ilta roskikset kadulle, ja siitä ne sitten roudataan pois päivän ajaksi.

4. Ruokakaupat. Ollaan koluttu kaikki ruokakaupat 4km säteellä, ja ainakin näissä kaupoissa valikoimat ovat todella huonot ja hintatasokaan ei ole kovinkaan paljon edullisempi kuin Suomessa (supermarketeissa on varmasti suuret valikoimat, mutta meidän lähellä niitä ei ole). Ainoa asia mitä jokaisesta kaupasta löytyy on 50 eri lajia kinkkua. Välillä kun haluaa tehdä jotain tiettyä ruokaa täytyy varautua siihen, että joutuu käymään muutamassa eri kaupassa, jotta saa ainekset kasaan.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Circulo de Bellas Artes

Vaihto-oppilaana Madridissa

Meidän minikolmio